3.2.2006

Vihreästä teestä...

Vihreän teen terveydelliset vaikutukset selvisivät monien tutkimusten jälkeen, vihreä tee on varsinainen "terveysjuoma" jo itsessään.

Vihreän teen vaikutuksia ihmisen terveyteen:
*alentaa veren kolesterolia
*tasapainottaa verenpainetta
*tasapainottaa verensokeria
*tappaa bakteereita ja flunssapöpöjä
*ehkäisee pahanhajuista hengitystä
*poistaa väsymystä
*edistää virtsaneritystä
*edistää aineenvaihduntaa
*vahvistaa verisuonten seinämiä
*ehkäisee hampaiden reikiintymistä

Volgansieniteessä nämä ominaisuudet yhdistyvät volgansieniteen hyvää tekeviin ominaisuuksiin. Ja jos kärsii atooppisesta ihottumasta tai psoriaasiksesta; on vihreä tee parempi vaihtoehto volgansieniteen valmistukseen.

1 kommentti:

Teme kirjoitti...

Tuo ei ole vain vihreän teen ominaisuus, vaan aivan yhtälailla mustan ja valkoisen teen. Mustassa teessä vaikutus ei ole ihan niin hyvä kuin vihreässä ja valkoinen taas on toisessa ääripäässä.

Vihreää teetä en ole oikein jaksanut harrastaa, kun jokaisessa paikassa sanotaan, että veden tarvisi olla viileämpää kuin mustalle teelle. Ja ainakin oman kokemukseni mukaan liian kuumalla vedellä vihreästä teestä tulee turhan usein kalanmaksaöljyn makuista (tai sitten se gunpowder-tee maistuu oikeasti siltä...;)

Parhaillaan kupissa Nepalilaista mustaa teetä. Maultaan melko samanlaista kuin hyvä Darjeeling - ehkä vähemmän happosta kuitenkin. Ei kuulu suosikkeihini, mutta kun kaapissa ei ollut enää mitään muuta maustamatonta.