9.7.2006

Volgansieniteetä auringonpolttamiin

Viikko sitten olin innokkaasti kaksi päivää seuraamassa Lahdessa Launeen kentällä Lahti Soccer-turnauksessa FC Reippaan tyttöjoukkueiden pelejä. Siinä välillä otsaa ja käsivarsia kihelmöi, mutta enhän siitä niin välittänyt kun oli seurattava peliä. Heti kun pääsi varjoon, alkoi palella, joten paikka auringossa oli parempi vaihtoehto. On myös todettava, että erilaisten suojavoiteiden käyttöä en harrasta, ihoni ei pala auringossa vain ja ainoastaan jos vältän auringossa oloa, "ilonani" on ihon runsas punapigmenttisyys.

Sunnuntai-iltana tein sitten arvioita vaurioista ja peilistä kurkisti kirkuvan punainen otsa ja sama sävy jatkui käsivarsissa. Muistin lukeneeni volgansieniteen positiivisista vaikutuksista auringonpolttamiin, joten koe käyntiin. Sivelin ihanan viileää juomaa kuumottavalle otsalle ja käsivarsille, myöhemmin illalla toistin käsittelyn suihkun jälkeen. Ensimmäinen yö oli tuskainen, mutta aamulla jälleen juomaa iholle. Päätin sivellä palaneet alueet kolme-neljä kertaa päivässä, ja toki viileällä juomalla.

Neljäntenä päivänä käsivarsien punoitus oli vaihtunut rusketukseen ja otsassakin oli enää hyvin pieni alue punaisena. Käsivarret eivät ole vieläkään (jo 8.päivä menossa) alkaneet kesiä. Otsa hieman "yritti" kesiä viidentenä päivänä, mutta korjasin tilanteen viikottaisen kasvojen kuorinnalla.

Juomaa en ole enää tänään sivellyt, kuin normaalina kasvovetenä kasvoilleni.

Ei kommentteja: