7.11.2007

Mehuja joilla maustaa valmista volgansieniteetä

Olen tässä maistellut Knorrin ja Valion 200 grammaa hedelmiä ja vihanneksia pullossa -valmisteita viikon verran. Maistelu alkoi sillä että pääsipä iso satsi juomaa käymään todella happamaksi. Nuukana ihmisenä en raaskinut kaataa montaa litraa juomaa viemäriin vaan ensin join erilaisilla tuoremehuilla laimennettuna juomaa. Sitten silmiini osui nuo pienet mehupullot kaupan kylmäkaapissa. Ja nehän on hyviä.

Jos siis sattuu niin että juomaa ei oikein voi jostain syystä juoda niin kannattaa sekoittaa joukkoon tosiaan mehua tai kylmää vettä. MUTTA älä tee valmista sekoitusta pulloon, laimenna vasta lasissa. Näin vältyt siltä, että tuo hapan juoma alkaa käydä mehussa ja hyödyntää näin mehun hedelmäsokeria ravinnokseen. Tuloksena saattaa olla aika hurjan makuista juomaa pullossa parin päivän kuluttua.

Olen joskus etsinyt tietoa eri mehujen hyödyllisistä ominaisuuksista, listasta voi olla apua kun pohdit mehuhyllyn edessä mitä mehua ottaisi.

Ananas; ruuansulautukseen liittyviin ongelmiin, ruokahaluttomuuteen, turvotukseen, polttaa rasvaa elimistöstä tehokkaasti.

Hapankaali; kovaan vatsaan, ummetukseen, puhdistava ja tasapainottava.

Kaali; vitamiinien ja kivennäisaineiden puutostiloihin, kovaan vatsaan ja niveltulehduksiin.

Omena; ruuansulatusvaivoihin, kohonneisiin kolesteroliarvoihin, vitamiini- ja kivennäisainepuutoksiin, vilustumiseen ja kuononpoistoon.

Porkkana; hyvä A-vitamiinin lähde, helpottaa ilmavaivoja ja ripulia.

Sitruuna; poistaa nestettä ja virtsahappoja, piristää, torjuu tulehduksia ja edistää kudosten uusiutumista.

Vehnänorasmehu; heikentyneeseen immuunipuolustukseen, iho-ongelmiin, vahvistava ja verta puhdistava.

Toki kaikki tuoremehut ovat hyviä ja käyttökelpoisia, mutta nämä nyt näin pienenä apuna ja vinkkinä.

Ei kommentteja: