13.6.2006

Kun hiiva valtaa elimistön...

Hiivasieni (candida albicans)

Mikäli hiivasientä ei saada kuriin, se heikentää immuunijärjestelmää ja vahingoittaa elimistön vastustuskykyä dramaattisestikin. Candidiasis on lääketieteellinen termi jota käytetään kuvaamaan hiivan ylikasvua sisäelimissä ja muissa kudoksissa.

Hiivasieni on loinen, ja kuten loiset yleensäkin, se hyväksikäyttää isäntänsä ravintoa, antamatta mitään tilalle. Itse asiassa hiivan jätökset ovat elimistölle myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa lisävahinkoa sisäelimille. Kun sisäelimet joutuvat hiivasienen hyökkäyksen kohteeksi, ei ravinto enää imeydy normaalisti eikä elimistö kykene tuottamaan tarvittavia hormoneja ja entsyymejä kunnon ruuansulatukseen.

Hiivasieni tappaa terveydelle tärkeitä, ystävällisiä bakteereita. Kun lapsi syntyy, esiintyy jo useita erilaisia bakteereita elimistössä. Kolmevuotiaaksi on kahta erilaista elintärkeää bakteeria kehittynyt; lacto bacillus acidophilus (pienissä sisäelimissä) ja bifido bacterium bifidum (suolistossa ja isoissa sisäelimissä). Hieman happoinen elinympäristö on näille bakteereille elintärkeää.

Vääränlainen ruokavalio, joka on suurin syy hiivasienen liikakasvuun, aiheuttaa elinympäristön muuttumista emäksiseksi ja näin vain luo hiivasienelle entistä enemmän elintilaa. Aikaa myöden elimistölle tarpeelliset ystävälliset bakteerit menettävät elintilaansa ja immuunijärjestelmä heikkenee. Ihminen altistuu sairauksille ja oravanpyörä onkin syntynyt: heikentynyt vastustuskyky altistaa uusille sairauksille ja hiivasieni kukoistaa. Myös hormonihoidot, steroidit ja rauhasten toimintahäiriöt lisäävät hiivasienen liikakasvua.

Volgansienitee niin sisäisesti nautittuna kuin kylpyveteen lisättynä happoittaa elimistöä ja hiivasienen elintila kaventuu. Laventeli- ja rosmariiniöljyjen lisääminen pesuveteen desinfioi.

Vaikka volgansieniteen valmistuksessa käytetään sokeria ja 6-8 päivää käynyt juoma sisältää vielä sokeria, on juoman ph joka tapauksessa happaman puolelle, eli hiivasienelle epäedullinen ph. Varmuuden vuoksi juoman voi antaa käydä 10 päivää, jolloin se ei enää sisällä sokeria. Jos aloittaa juoman käytön 10-14 päivää käyneellä juomalla, on se hyvin hapanta. On huomioitava, että hyvin hapan juoma saattaa ärsyttää vatsaa. Siispä aloitus on tehtävä HYVIN PIENILLÄ annoksilla ja runsaasti vettä perään. Annoksia voi suurentaa kun elimistö alkaa tottua juomaan.

2 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Heips Nina!
Kuin myös siulle, oikein ihanaa juhannusta ja kiitos viellä! =)
-Eka annos ei tainnut onnistua, mutta tokassa annoksessa on astianmuotoinen kerros...=)
-Kai mää sitä ekaa kurkistelin liikaa..=)

Hallatar kirjoitti...

Nu niin, nyt olen onnistunut jo monta sientä kasvattamaan =)
Kiitos vieläkin niistä babyista, joista mää olen saanut litrakaupalla juomaa. =)

Miun pigmenttihäiriö...
En osaa sanoa, onko iho vaalentunut, mutta ei se heti näy... Se vie aikaa ja pitää nähdä hiukan vaivaa. =)

Mutta muita positiivisia vaikutuksia olen jo huomanut.

Enkä käytä enää volkkista samaan aikaan kun otan sinkkipuristeen, niin ei mene vatsa enää sekaisin.

Volkkiksen arvoon kuuluu, että siitä nautitaan ihan yssisseen. Ei muita luontaislääkkeitäkään samalla kertaa, just niinkuin olet minnuu opettanut! Kiitos!