26.6.2006

Sellulliitti

Nyt on se vuodenaika meneillään kun pitäisi ne bikinit ja uimapuku pukea päälle, mutta kehtaanko tuota kun on ahteri ja reidet kuin kuun pinta, korkeintaan sen uimapuvun voin päälleni pukea mökillä kun ei naapurit näe.

Appelsiini-iho, joka parhaiten (lue: pahiten) näkyy reisissä, takamuksessa ja käsivarsissa. Se on sitä "läskiä" joka ensimmäisenä alkaa palella talvella, sattuu ikävästi jos osuu johonkin, puhumattakaan isoista mustelmista joita tulee joskus ihan itsekseenkin. Selluliittia esiintyy useammin naisilla kuin miehillä. Naisten rasvaprosentti on luonnostaan korkeampi kuin miehillä. Sitä esiintyy ylipainoisilla, mutta on tuttu myös langalaihoille malleillekin.

Natrium sitoo elimistöön nestettä, jonka kaliumpitoiset ruoka-aineet taas poistavat. Vähemmän suolaa ja lisää kaliumpitoisia kasviksia ja hedelmiä ruokavalioon: banaani, viinirypäleet, peruna, riisi, persilja, tomaatti, parsakaali, fenkoli ja parsa. Kun vielä juot teetä (jonka ainekset löytyvät joskus jopa ihan omalta pihalta!) jossa on: peltokortetta, voikukan juurta ja versoa, nokkosta ja piparmintun lehtiä, luulisi selluliitin edes hiukan tulevan katumapäälle ja muuttavan maisemaa. Selluliittialueita voi vielä hieroa manteliöljyllä johon on sekoitettu kaneli-, inkivääri- rosmariini- ja eukalyptusöljyjä.

Volgansienitee puhdistaa elimistöä kuona-aineista. Selluliitin poistoon juoman kannattaa antaa käydä 12-14 päivää, eli hyvin happamaksi. Tarkkaa tietoa juoman ulkoisesta käytöstä selluliitin hoidossa ei ole, mutta mitään haittaakaan ei ole jos lisää juomaa nestesaippuan joukkoon ja hierontakintaalla hieroo ongelma-alueita.

Ei kommentteja: