4.8.2006

Vaihdevuodet

Sana ”vaihdevuodet” tarkoittaa vuosia, jonka aikana naisen kehossa tapahtuu todella suuria muutoksia. Aika tarkoittaa naiselle kuukautisten poisjääntiä ja siis suvunjatkamisen loppumista. Hormonituotanto loppuu ja tästä seuraa paitsi fyysisiä muutoksia, hyvin paljon henkisiä muutoksia. Ja kaikki tuntuu tapahtuvan yhdellä kerralla.

Osalla naisista ei ole mitään oireita, he vain tuntuvat vanhenevan arvokkaasti, kun taas toiset käyvät koko lääkärikirjan läpi oireissaan. Tyypillisimpiä oireita ovat kuumat aallot, hikoilupuuskat, unettomuus, masennus, päänsärky, painon lisääntyminen, ihon ja limakalvojen kuivuminen.

Apua vaivoihin saa lääkkeistä. Yleensä määrätään estrogeenikorvaushoitoa.

Luontaislääkintä:
Kuumia aaltoja helpottaa eteerinen sypressiöljy, jota voi höyryhengittää tuoksulampusta tai lisätä kylpyveteen tai hierontaöljyyn. Muita käyttökelpoisia eteerisiä öljyjä ovat: santelipuu, laventeli, jasmiini, kamomilla, mänty, neroli ja piparminttu. Yrttirintamalla apua voi saada: salviasta, rohtovirmajuuresta, kurkkuyrtistä, poimulehdestä, mäkikuismasta, kamomillasta ja sitruunamelissasta. Myös runsaasti C-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita kannattaa lisätä sekä ginsengjuuri-valmisteita. Volgansieniteen turvotusta ja elimistöä tasapainottavat ominaisuudet pääsevät hyvin auttamaan vaihdevuosivaivoissa.

Ei kommentteja: