12.8.2006

Valmista volgansieniteejuomaa


Sain postia eräältä volgansieniteen juojalta. Hän oli löytänyt Lidlistä "Kombuchadrink" nimistä juomaa ja kyseli onko se purkitettua volgansieniteetä.

Innostuin siis tutkimaan asiaa. Ihan ensin ylläolevassa kuvassa oikealla on minun valmistamaa "normaalia" volgansieniteetä ja vasemmalla tuota kyseistä "Kombuchadrinkiä". Väri- ja kirkkauseroa löytyy heti kättelyssä. Suussani tuo juoma maistui hyvin pitkälle suhteellisen makealta mehulta. Jos oikein kielenkärkeä pyöritti kitalakea vasten, saatoin tuntea volkkiksen maun. Mutta jos olisi ollut sokkotesti, olisin sanonut "Onpas makeaa, mutta maittavaa mehua".

Mitäs purkin kyljen tuoteseloste kertoikaan?
"Kombucha-juoma - Volgansieniruusunmarjajuoma. Sisältää sokeria ja makeutusaineita. (sisältää fenyylialaniinin lähteen) Ainesosat: fermentoitu yrttijuoma 38% [vesi, monihedelmätäysmehutiiviste, mausteyrttiuutteet (kamomilla, sitruunamelissa, iisoppi, siankärsämö, lehmuksenkukka, mustaselja, puhveliheinä), volgansieniviljelmä], ruusunmarjajuoma 25% (vesi, ruusunmarjauute), vesi, omenaviinietikka, hapot (sitruunahappo, maitohappo), mustaseljatiiviste, makeutusaineet (natriumsyklamaatti, asesulfaami-K, aspartaami, natriumsakariini), fruktoosi, aromit, hapettumisenestoaine (askorbiinihappo).

Sen kokeilin myös, josko juoman pinnalle kasvaisi uusi sieni. Siispä jätin lasillisen juomaa keittiön pöydälle liinan alle ja viikon kuluttua pinnalla kasvoi oikein kaunis HOME!

En lähde tuomitsemaan juomaa mitenkään, mutta kun lukee tuon ainesosa-listan, niin voisin tulevaisuudessa käyttää juomaa laimentamaan liiaksi käynyttä volkkista. Mutta muuten minun kantani juomaan on: "hyvää ja maittavaa mehua". Onhan joukossa hyvää tekeviä yrttejä, kaikki parantavat oloa ja lisäävät elinvoimaa. Volgansieniteetä se ei kuitenkaan ole. Yrttijuoman joukkoon on tuoteselosteen mukaan käytetty volgansieniKASVUSTO eli siis sieni, joka on pelkkää selluloosaa ja sitähän me juoman käyttäjät emme käytä muutoin kuin kasvimaalla parantamaan maata tai kompostissa.

Kokeilemisen arvoinen juoma toki on, eikä edes hintavaa; alle 1,50 euroa litran purkki.

1 kommentti:

Hallatar kirjoitti...

Juu, tuota Lidli-juomaa en juo!
Aspartaamia ja muita keinotekoisia...

Mää uskon aitoon Volkkikseen! =)
Ilman säilöntäaineita ja oikealla sokerilla... ;D