17.12.2005

Volgansieni-asiaa

Hei!
Tänään avasin tämän blogin jolla tulen jatkossa tiedottamaan säännöllisen epäsäännöllisesti volgansieneen ja volgansieniteehen liittyvistä asioista. Tietoa volgansieniteestä löytyy suomenkielellä myös kotisivuiltani: http://www.geocities.com/ninalaaksonen

Ja heti alkuun käännös Günther Frankin tekstistä:

The Kombucha Journal
© Günther W. Frank
http://www.kombu.de/english.htm

Volgansienitee on suosittu terveyttä edistävä juoma ja kansanparannuskeino erilaisiin vaivoihin. Se valmistetaan teestä ja sokerista. Itse sieni näyttää vaalealta kumimaiselta pannukakulta. Sieni on erilaisten hiivojen ja mikro-organismien symbioottinen yhteisö. Sieni lisätään makeutettuun ja jäähdytettyyn mustaan tai vihreään teehen. Viikossa sieni sekä pikku tilkka aiempaa juomaa muuttaa käymismenetelmällä teen terveellisiä happoja ja ravintoaineita sisältäväksi juomaksi. Volgansieni käyttää teessä olevaa sokeria ravinnokseen ja vastapalveluksena luovuttaa juomaa kallisarvoisia aineita: glucuronihappoa, gluconihappoa, maitohappoa, vitamiineja, aminohappoja, antibioottisia aineita sekä muita hyödyllisiä ainesosia. Volgansieni on siis todella pieni biokemiallinen tehdas.

Günther Frankin ylläpitämä internet sivusto (http://www.kombu.de) sisältää paljon tietoa volgansieniteen terveysvaikutuksista ja ohjeen juoman valmistukseen. … Sivustossa on paljon volgansieniteen vaikutuksista, sairauksista joihin juomasta on ollut apua. Sivusto on käännetty 27 kielelle ja sen saksankielistä sivustoa ylläpitää Günther Frank itse.

Hän on kirjoittanut kirjan ”Kombucha - Healthy beverage and Natural Remedy from the Far East”. (kirjaa ei ole suomennettu vuoteen 2005 mennessä, kääntäjän huom)Kirjan voi tilata suoraan kirjailijalta. Kirjaa on saatavissa englanniksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi ja hollanniksi.

Tilata voi
postitse: Günther W. Frank, Genossenschaftsstr. 10, D-75217 Birkenfeld, Germany
Puhelin (Country Code Germany +49) 72 31 - 47 18 10
Fax (Country Code Germany +49) 89 14 88 27 09 87
E-mail frank@kombu.de

Ei kommentteja: