31.8.2008

Hometta IIKK!!! Mitä teen?

Sain eräältä juoman käyttäjältä hyviä kuvia homeläikistä ja hänen luvallaan tässä on niistä kuvista pienet palaset:


Jos siis käymisastiaan ilmaantuu tuollaista mattapintaista massaa, on se ihan rehellistä hometta. Silloin todellakin kannattaa heittää koko satsi viemäriin ja aloittaa alusta.

Syitä homehtumiseen on monia, eikä ihan ensimmäiseksi kannata alkaa syytellä itseään. Perussyitä ovat:
- liian kuuma tee-sokeriseos; muista jäähdyttää seos huoneenlämpöiseksi ja tarkista vielä kerran ennen kuin lisäät astiaan sienen
- liian vähän aloitusnestettä; vähintään 10 % aiempaa juomaa joukkoon, enemmänkin voi laittaa
- huoneistossa on homeitiöitä ilmassa ja niitä on päässyt käymisastiaan sisälle; tässä voi auttaa vain homeisten ruoka-aineiden poistaminen, kunnon tuuletus ja siivous.

Sitten on ryhmä: "Kukaan ei tehnyt mitään" ja sittenkin tuli hometta. Joskus homehtumiselle ei vaan voi mitään.

Eräs kaverini kerran jatkuvasti valitteli hometta käymisastiassaan. Tarkempi tutkiminen selvitti, että hän antoi käydä kolme viikkoa ja säilytti käymisastiaansa kylpyhuoneessa pyykkikorin vieressä. Se oli asunnossa ainoa paikka joka oli mahdollinen, sillä asunnon oli vallannut kaiken näköinen elektroniikkatavara ja paperit. No, ehdotinkin sovulla että minä valmistan juoman ja toimitan hänelle aina tarvittaessa.

Siispä se käymisastian paikka kannattaa tarkistaa ja pohtia onko kyseinen paikka jotenkin altis häiriöille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelin kirjan nimeltä Sähköä ilmassa. Yksi mielenkiintoinen dokumentoitu oire liiallisesta sähkömagneettisesta säteilystä ihmiselle on candidan eli homesienten kasvu :)