15.5.2006

Siitepölyä ilmassa!

Aikaa on päässyt vierähtämään, työnteko ja valitettava äänen katoaminen runsaan siitepölyn takia ovat varmistaneet ettei blogin päivitykseen ole paljoa aikaa. Viikko sitten heräsin aamulla vailla ääntä, vain pihinää. Olin aivan järkyttynyt; miten voisin tehdä töitä tarjoilijana jos minulla ei ole ääntä? Ja mikä on vienyt sen? Aamulenkki koiran kanssa rauhoitti mieltä ja tulin siihen tulokseen, että kelien nopea lämpeäminen on herättänyt kaikki puut ja pensaat kerralla ja ilmassa on yliannostus siitepölyä. Siihen lisättynä katujen pöly jota ei Lahden kunnossapito ole saanut kerättyä pois. Päästyäni sisään otin varasieniastiastani erityisen etikkaista volgansieniteetä tilkan ja kurlasin sillä kurkkuani pariinkin otteeseen. Kyllähän se teki häijyä, sen tunnustan, mutta pihinä muuttui kuiskaukseksi. Siinä päivän mittaan ennen töihin lähtöä kurlasin aika ajoin ja viimein avatessani työpaikan oven pystyin käheällä äänellä tervehtimään työkavereitani. Aika moni muukin oli samoissa oireissa.

Vaiva oli pahimmillaan heti aamusta ja helpotti iltaa kohden. Kolme päivää kurlasin sitkeästi ja se kannatti. Vielä on äänessäni pieni käheys ja jos puhun pitkään, se murtuu, mutta päivä päivältä se palautuu paremmin. Nyt olenkin ottanut tavakseni aamulla ensin kurlata etikkaisella volkkiksella ja sitten hörpin lasillisen vähemmän etikkaista juomaa. Ja sitkeästi odotan helpottavaa vesisadetta joka huuhtoisi siitepölyt maahan ja raikastaisi ilman.

Kuusenkerkkä-ystävättäreni kokeili volgansieniteen valmistusta mahlaan. Täältä voit lukea hänen kommenttejaan kokeilusta. Muutenkin jos elämä maalaismaisemassa ja kasvimaakokeilut kiinnostavat, niin hänen blogissaan kannattaa vierailla ihan säännöllisesti. Ja teestä löysin aivan upean jutun kiinalaisessa jutussa, joka myös on tarkemman tutustumisen arvoinen.

Ei kommentteja: