4.8.2006

Erilaiset hius- ja päänahkaongelmat

Hiusten lähtö on jokaisella ihmisellä persoonallista, kerrotaan joka päivä lähtevän noin 100 hiusta. Saman verran kasvaa kuitenkin tilalle, väitetään, joten miksi huolestua jos joka päivä hiusharjassa on tukoittain hiuksia?

Kun uusia hiuksia ei kasvakaan samaan tahtiin tilalle, on edessä kaljuuntuminen. Syitä tähän on monia. Hormonimuutokset, vaihdevuodet, lääkkeet, A-vitamiinin puutos, erilaiset sairaustilat. Lista on oikeastaan loputon. Näihin voidaan kuitenkin vaikuttaa jonkun verran luonnonlääketieteen keinoin, ennen peruukin ostoa.

Luontaislääkintä:
Sipulimehun hierominen hiuspohjaan noin 15 minuuttia ennen shampoopesua on tehokas keino lisätä päänahkaan rikkiä, jota tarvitaan hiusaineksen rakennevalkuaisaineen rakentamiseen. Koivunlehdet vahvistavat hiuksia ja vähentää rasvoittumista. Muita käyttökelpoisia yrttejä: nokkonen, peltokorte, takiaisen juuri, rosmariini ja lehmuksenkukka. Ennen pesua on hyvä hieroa päänahkaan öljyhoito: sekoita jojobaöljyä ja ylang ylangia, rosmariinia, inkivääriä, koivua ja laakerinlehteä. Anna vaikuttaa 15 minuuttia.

Volgansieniteehoito: hiero volgansieniteetä päänahkaan, anna vaikuttaa 15 minuuttia, pese shampoolla jossa on 1/3 volgansieniteetä ja käsittele hoitoaineella jossa on myös 1/3 volgansieniteetä. Lopuksi voit vielä viimeisen huuhtelun tehdä pelkällä volgansieniteellä, jonka huuhtelet pois vedellä.

Ei kommentteja: