25.6.2007

Miltä sen sienen pitää näyttää?

Ajoittain saan postia jossa kummastellaan sienen ulkonäköä... kun se oma sienivauva ei näytä yhtään siltä sienenpalalta jonka esimerkiksi minä lähetän postissa.Tältä näyttivät kahdesta astiastani tänään ottamani sienivauvat, aika ryppyisiä eikö totta?Vähän leikkelyä puhtailla saksilla ja sienet näyttävät jo paremmilta. Sieniä kannattaa leikellä reunoiltaan siistimmäksi. Se minkä muotoisia palasista tekee, on ihan jokaisen omasta mieltymyksestä kiinni.
Näin tasareunaisia sieniä saa kun astiana on ollut laajasuinen laakea astia ja sienestä toki tuli iso kooltaan. Sen siis leikkelin moneen pieneen palaseen. (selvyyden vuoksi: kuvassahan on varmaan pari kolme tällaista isoa sientä pieninä palasina...)

Minkä kokoinen sienenpala käymisastiaan pitäisi laittaa on myös makukysymys. Sieni toimii lähinnä katalysaattorina, pienikin sienen palanen riittää, suosittaisin kuitenkin ainakin 3 cm x 3 cm palaa astiaan jonka suuaukko on 10 cm. Mitään järkeähän ei ole tunkea isoa sienen palaa pienisuisen astian sisään, sieni on hyvä päästä vapaasti kellumaan astiassa.

4 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Pitäisikö hommata ihan "Volkkis-sakset" tätä puuhaa varten
ja niillä saksilla ei sitten mitään muuta leikattaisi?

Volgansieni kirjoitti...

Ei yhtikäs hullumpi ajatus. Mutta nekin on muistettava pestä aina leikkaamisen välillä, ettei ala pöpökanta jylläämään.

Anonyymi kirjoitti...

Volgansieni oli luontaistuotepiireissä kova juttu 1970-luvun puolivälissä. Äitinikin hankki sitä ja kasvatti saamiensa ohjeiden mukaan sokeriteessä lasipurkissa, pimeässä komerossa. Hyvin kasvoi ja pärjäsi. Pian meillä koko perhe ja naapuritkin joivat volgansieniteetä säännöllisesti usean vuoden ajan. Kukaan ei huomannut sillä olevan mitään vaikutusta terveydentilaansa tai sairauksien paranemiseen. Kiinnostava kokeilu, mutta ei ollut hääppöinen ihmelääke.

Volgansieni kirjoitti...

Sieni ja juomanteko ovat kiertäneet tiettävästi ainakin yli 2000 vuotta maapalloa. LÄÄKE ei se ei, mutta jollakin se auttaa johonkin vaivaa ja toisella ei. Sen on kuitenkin todettu sisältävän C- ja B-ryhmän vitamiineja ja parantavan aineenvaihduntaa ynnä poistavan nestettä. Tämäkin tosin on yksilöllistä; jollain nestettä poistuu litratolkulla, toisella ei, mutta esim närästys poistuu juoman avulla. Vaikuttaa siis yksilöllisesti, ja venäläiset ovat tutkineet hyvin paljon tätä juomaa.