1.7.2007

KäymisastiatKäymisastiat ovat joskus hankalia löytää. Mutta niitä on vain etsittävä avoimin mielin. Ylläolevalla hyllyllä on aivan sopivia purkkeja. Kansi ei haittaa, eihän sitä tarvitse tiukasti painaa kiinni.

Muitakin käteviä - ja koristeellisia lasisia astioita löytää jos vaan pitää silmät auki. Ainoa ohjesääntö oikeastaan on: astia ei saa olla sisäpuolelta käsitelty; ei siis maalia tai koristeita. Ulkopuolihan voi sitten olla vaikka kuinka kaunis ja koristeltu. Olen joskus - kun ei oikein ole keksinyt muuta - käyttänyt kaunista sinistä kristallikulhoa käymisastiana.

Tärkeintä on että astian suulle on helppo laittaa kangas tai talouspaperi estämään kärpäsiä ym ötököitä pääsemästä purkkiin. Ja se sääntö: laajasuisessa astiassa juoma käy happamammaksi kuin kapeasuisessa astiassa. Muutoin voi kaupan hyllyltä ennakkoluulottomasti valita kauniin ja mieleisen lasiastian, kunhan se on tarkoitukseen sopiva. Kovin kapeasuisia pullomaisia astioita ei kannata ottaa, vauvasienestä tulee pieni ja se saattaa olla hankala ottaa pois astiasta. Olisi hyvä jos saisit kätesi mahtumaan astian suusta.

Ei kommentteja: