20.11.2007

Mustaselja vs lakka?

Bev laittoi taas postia ja muistutteli mustaseljan erinomaisista ominaisuuksista ja kopioin www.luontaisporssi.fi -sivulta tähän heidän mustaseljanektarista tietoa:

Biotta Mustaseljanektari
Biotta Mustaseljanektari. Mustaselja rauhoittaa särkyjä. Reumaattisista säryistä kärsineet ovat perinteisesti nauttineet mustaseljakuureja ja saaneet siitä avun. Sopiva kuurin pituus on 2-4 viikkoa. Mustaselja sisältää runsaasti C-vitamiinia ja se puhdistaa hengitysteitä vilustumisen yhteydessä. Mustaselja on Keski-Euroopassa erittäin arvostettu rohtokasvi vilustumisen ja hengitysteiden hoidossa. Mehua voi nauttia flunssaisena lämmitettynä. Puhdistavan ominaisuutensa vuoksi se sopii hyvin erilaisiin kuureihin. Nektari on valmistettu luomuviljellyistä marjoista ja kukinnoista.

Mustaseljakuuri puhdistaa ja vahvistaa. Saatko helposti flunssan? Kärsitkö pitkittyvistä yskistä? Haluatko eroon tupakoinnista? Kokeile mustaseljakuuria. Mustaselja tunnetaan verta puhdistavana, limaa irrottavana, nestettä poistavana ja suolen toimintaa vilkastuttavana rohtokasvina. Sen marjoista ja kukinnoista jauhettu nektari sopiikin erinomaisesti puhdistaviin, vastustuskykyä kohottaviin kuureihin. Koska mustaselja on erittäin vitamiinipitoinen ja siinä on hormonitoimintaa aktivoivia aineita, se vahvistaa sekä henkisesti että ruumiillisesti. Sen on todettu auttavan kestämään paremmin mm. stressiä ja helpottavan tupakoinnista luopumista. Mustaselja on varsinainen vitaaliainepommi. Koska sillä on hyvä vaikutus hengitysteihin, se on erityisen hyödyllinen niille, jotka kärsivät helposti vilustumis- ja hengitysteiden sairauksista. Se sopii myös hyvin elimistön vastustuskyvyn kohottamiseen.

Mustaselja-flunssajuoma: 0,5-1 dl mustaseljamehua, hunajaa, kuumaa vettä, 25 tippaa Echinaforce-tippoja. Kaada mukiin mustaseljamehua ja kuumaa vettä maun mukaan. Lisää Echinaforce-tippoja ja makeuta halutessasi hunajalla. Ainesosat: Mustaseljan marjoja (70%), mineraalivettä, sokeria ja mustaseljan kukintoja. Ravintosisältö 100 ml mehua: -Energiaa 245 kJ / 59 kcal -Proteiinia < 1 g -Hiilihydraattia 15 g -Rasvaa < 1 g


Eli tässä syksyn mittaan kun flunssa-aalto niittä väkeä petiin, kannattaa volgansieniteen joukkoon aamuisin lisätä mustaseljamehua tai -nektaria.

MUTTA Bev ei tiedä että meillä suomalaisilla on myös ihan oma kotimainen C-vitamiinipommi: lakka. Sen kaikkia hyvää tekeviä ominaisuuksia ei varmaankaan vielä tunneta, mutta sen sisältämä C-vitamiinimäärä on huima; 3-4 kertaa enemmän kuin appelsiinissa! Näin ainakin kertoi www.wikipedia.org.

No, se ja sama kumpi maistuu omassa suussa paremmalta, se on makukysymys, pienoinen C-vitamiinilisäys juoman joukossa varmistaa ettei itse ainakaan kaadu flunssan kourissa petin pohjalle.

Ei kommentteja: