7.11.2007

Kauneutta volgansieniteellä
Bev lähetti e-kirjeen ja kertoi linkistä josta löytyy volgansieniteepohjaista ryppyvoidetta. (http://www.centredaily.com/entertainment/story/248274.html) Purkillinen Shu Uemura Phyto-Black Anti-Wrinkle Emulsionia maksaa 125 USD. Voiteen luvataan estävän ihon vanhenemista, tai ainakin hidastavan. Voide sisältää mustaan teehen valmistettua volgansieniteetä. No, se jolle on kohtapuoliin tulossa suuret veronpalautukset voi toki tilata tuota voidetta.

Mutta me muut, tavikset, voimme valmistaa tuota voidetta ihan itsekin. Bev neuvoo Kombucha Mannan sivuilla voiteen valmistusta ihan perusteista. Minun ohje on helpompi.

Tarvitaan ensinnäkin 14 vuorokautta käynyttä volgansieniteetä. Tämä siksi ettei voide jatka käymistä ja eihän siitä muuta harmia ole kuin että voide ei pysy purkissa vaan sotkee hyllyt ym.

Sitten vaan kaupan kosmetiikkaosastolle ja ostamaan päivä-, yö- tai kosteusvoidetta. Merkin voi valita vapaasti, itselläni on tällä hetkellä Q10:ä sisältävää kasvovoidetta.

Jos kotoa löytyy kaunis muovi-, posliini-(sisältä lasitettu!) tai lasipullo (kannattaa kirppareiltakin etsiä) niin kaiva se esiin.

Sekoita astiassa tuo voidepurkin sisältö ja noin 1/4 tai 1/3 volgansieniteetä keskenään. Riippuu toki voiteen koostumuksesta ja omasta mieltymyksestä voiteen suhteen kuinka paljon volkkista sekoittaa joukkoon. Ja ennen pullotusta (tai purkitusta) voi voiteen joukkoon tipauttaa pari tippaa eteeristä öljyä. Öljy voi olla omaa ihoa tasapainottavaa (esim laventeli tasapainottaa kaikkia ihotyyppejä, ruusu sopii kuivalle ja herkälle iholle, kun taas sitruuna rasvaiselle iholle) tai muuten vaan kivan tuoksuista kuten vanilja.

Minä käytän aamuisin kasvovetenä volkkista sellaisenaan. Pesun jälkeen pyyhin kasvot vanutupolla johon olen tipauttanut lorauksen volkkista. Shampooni ja hoitoaineeni joukossa on kolmannes volkkista. Suihkun jälkeen käytän vartalovoidetta jonka olen purkittanut siniseen pumppupulloon; sisältö on ihan tavallista vartalovoidetta johon olen sekoittanut volkkista ja muutaman tipan lempituoksuani eli vaniljaa. Käsivoiteeni on sitruunan tuoksuista tavallista käsivoidetta, tilkka oliiviöljyä ja volkkista seassaan.

Bev neuvoo tekemään volgansieninaamion seuraavasti:
Laita sieni tehosekoittimeen, lisää juomaa sen verran että sekoitus on tasaista. Lisää C-vitamiinia, aloe veraa, E-vitamiiniöljyä ja mielihajusteöljyäsi. 2-3 minuuttia kasvoilla kerran viikossa tekee hyvää, voi käyttää useamminkin, ihotyypistä riippuen.

Epäsäännöllinen työ ei aina mahdollista minulla kasvojen kuorintaa ja naamioita säännöllisesti. Lisäksi koirani on kovin innostunut kaikesta mitä kasvoilleni laitan ja jos vielä olen sohvalla makuulla, on varmaakin varmempaa että koira tulee nuuhkimaan ja lipomaan kasvojani. Pitäähän minun kasvot puhdistaa, ajattelee koiruuteni. Siispä oma sieninaamioni on muunnelma. Kuorittuani kasvoni suihkussa, otan palan sientä jääkaapista ja sivelen sienen palalla kasvojani. Annan ihon kuivahtaa ja sivelen vielä pariin otteeseen. En enää sen jälkeen levitä mitään voidetta. Kasvoni ovat vielä seuraavana aamunakin pehmeän ja sileän tuntuinen. Ainakin pari kertaa viikossa yritän tehdä tämän sienellä sivelyn.

Ei kommentteja: