27.10.2007

Teelaatuja

Minulta on kyselty volgansieniteessä käytettävästä teestä. Ei ole olemassa mitään ”yhtä ja ainoaa” oikeaa vastausta. Oma mieltymykseni on vihreää teetä ja vihreää earl grey teetä 50/50 suhteessa irtoteenä. Kesäaikaan saatan lisätä keitokseen lisämauksi jonkun teepussin joka orpona seikkailee kaapissani.

Volgansieniteen ihanuus on juuri siinä, että jokaisella käyttäjällä on omansa makuista juomaa.

Muutama tärkeä seikka on kuitenkin syytä pitää mielessä teelatuja valittaessa. Earl Grey teessä käytettävä bergamotti ei ole niin voimakas yrtti että se aiheuttaisi sienelle vahinkoa. Mutta voimakkaita yrttiteelaatuja on syytä välttää. Tällaisia teelaatuja ovat: sitruuna ja kaikki sitrushedelmät, salvia, kaikki mintut ja kokonaan yrttivalmisteet. Yrttivalmisteilla tarkoitan tässä sellaisia teelaatuja joissa ei ole lainkaan camellia sinensis –pensasta, eli varsinaista teepensasta.

Kesäaikaanhan sieni on tarmoa täynnä. Silloin voi kokeilla myös edellä mainittuja yrttisekoituksia jos haluaa maistella niitä. Kuitenkin on hyvä tehdä joka 3. tai 4. satsi ihan pelkkään teehen. Näin sieni saa takaisin menettämäänsä voimaa ja vahvistuu.

Ei kommentteja: