27.1.2006

Volgansieniteen ulkoinen käyttö

Volgansieniteetä voi käyttää myös ulkoisesti. Itse sekoitan juomaa shampoon, käsivoiteen ja kasvovoiteen joukkoon. Shampoon joukossa juoma on auttanut päänahassa olevaa psoriasista pysymään aisoissa -> ei ole esiintynyt viiteen vuoteen (yhtä pitkän ajan olen juomaa käyttänyt).

Vaikea on tietysti sanoa pitääkö paikkaansa juoman ryppyjä vähentävä vaikutus; käsissäni ja kasvoissani ei ole mainittavia ryppyjä ollut ennen juoman käyttöäkään. Mutta parilta käyttäjältä kommenttia: käsissä ollut hyvinkin paha psoriasis on poistunut, kun lisäsin normaalin käsivoiteen joukkoon 1/3 volgansieniteetä. Maksaläiskät käsissä aluksi vaalenivat ja katosivat lopulta kokonaan.

Äidilläni oli hyvin pahaa ihottumaa jaloissaan, aivan vereslihalla isoja alueita. Hän sai tarpeekseen kortisoni- ym voiteista ja lorautti volgansieniteetä pari desilitraa vadilliseen noin 30 asteista vettä. Liotteli siinä jalkojaan muutamia kertoja ja uutta ihoa alkoi kasvaa ihottuma-alueille ja iho vahvistui aikaa myöden aivan ympärillä olevan ihon kaltaiseksi.

Koirani juoksi joitakin kesiä sitten etutassunsa piikkilankaan. Eläinlääkäri ei halunnut ommella siihen tikkiä vaan neuvoi pitämään haavan puhtaana, se paranisi sitä parhaiten itsekseen. Parin päivän kuluttua haavasta vuoti mätää ja se haisi kamalalle. Päätin kokeilla ja kostutin vanulapun volgansieniteellä ja painoin märkivän haavan päälle. Kaksi päivää haudoin haavaa kahdesti päivässä volgansieniteellä ja haava parani.

Tarjoilijat ja muut runsaasti jalkojensa päällä työtään tekevät tietävät miten väsyneet jalat voivat joskus iltaisin jopa estää unen tuloa kun se särkevät ja jomottavat. Jalkojen liotus 20 minuuttia huoneenlämpöisessä vedessä jossa on volgansieniteetä pari desilitraa virkistää jalkoja ja turvotus helpottuu.

Muista kuitenkin käyttää tervettä järkeä kokeillessasi volgansieniteetä ihollesi. Se saattaa aiheuttaa yliherkkyysreaktioita, joten aluksi pienelle alueelle, laimenna vedellä. Silmään tai korvaan älä laita volgansieniteetä edes laimennettuna.

Ei kommentteja: