20.2.2006

Volgansieniteen sivuvaikutukset?

Törmään tähän kysymykseen aika ajoin. Olen nyt itse juonut volgansieniteetä yli 5 vuotta enkä ole havainnut mitään sivuvaikutuksia. Mutta se on tosiaan vain omaa kokemustani. On toki ollut tilanteita, kun juoma on hyvin etikkaista ja juon sitä lasillisen aamulla tyhjään vatsaan. Hetken päästä on ollut hieman huono olo ja jopa vähän heikottanut. Olotila on kuitenkin rauhoittunut kun juon perään ison lasillisen vettä tai mehua.

Monesti vaivat helpottavat kun vähentää päivittäistä juoman määrää tai vaikkapa sillä, että juoman jättää hieman makeammaksi lyhyemmällä käymisajalla. Jos juomaa käyttää paljaalle iholle ulkoisesti, tulee siinäkin ensimmäisillä kerroilla laimentaa juomaa vedellä, jotta mahdolliset allergiset reaktiot jäävät pois.

On muistettava, että volgansienitee aloittaa elimistössä kuona-aineiden poistamisen. Tämä prosessi rasittaa aluksi munuaisia ja virtsateitä. Ne voivat olla jo ylityöllistettyjä tai toiminta saattaa olla jopa heikentynyt väärän ruokavalion takia. Niinpä juoman käytön aloittaminen suurina määrinä saattaa järkyttää elimistöä ja kuona-aineet eivät pääsekään poistumaan esim virtsan ja hien mukana - kuten niiden kuulisi poistua, vaan eri puolille kehoa alkaakin muodostua isoja finnejä ym.

Aloita siis juoman nauttiminen pieninä määrinä ja kuuntele kehoasi. Lisää määrää kun elimistösi on tottunut juomaan ja muista juoda myös puhdasta vettä. Anna rasittuneille elimille aikaa parantua ja ryhtyä kunnolla siihen työhön johon ne on tarkoitettukin, aikaa siihen voi kulua useita kuukausia.

Juoman päivittäisestä määrästä ei ole olemassa mitään kiveen hakattua ohjetta. Kun minulta kysytään tuota, toivoisin aivan valtavasti voivani vastata jotain hyvin tieteellistä, kuten 1 dl/10 kg kaksi kertaa päivässä. Normaalisti juon 2-3 dl aamulla heti herättyäni. Jos liikkeellä on kovasti flunssaa, tunnen itseni päivällä voimattomaksi tai olen syönyt jotain raskasta ja rasvaista ruokaa ja tunnen oloni ähkyksi juon toisen 2-3 dl. Koirani saa ½ dl juomaa aamuraksujensa joukossa. Jokainen löytää kokeilemalla ja omien makutottumustensa mukaan sen oikean päivittäisen määrän. Tärkeää on aina muistaa juoda juoman päälle lasillinen vettä. Tämä siksi, että suuhun ei jäisi hapanta juomaa, joka hampaiden väleihin jäädessään kuluttaa hampaiden kiillettä.

Ei kommentteja: