9.8.2007

Testejä volgansieniteellä

Vähän väliä, puhuessani volgansieniteen hyvistä ominaisuuksista, kuulen kysymyksen: "Onko sitä testattu?" Niin, harmittaahan tuo kun en voi siihen vastata: "VTT:n testi numero X vuodelta Y kertoo seuraavaa... tai TM testasi juoman ja juoma oli vuonna Z energiajuomien listalla numero C." Joudun aina kertomaan kuinka juoman käyttäjät kertovat kokemuksiaan: "Sain postia Vääksystä ja pariskunta kertoi närästyksen kadonneen juoman avulla. Herra Paimiosta kertoi kuinka huomasi juoman olevan erinomainen krapulalääke. Rouva Helsingistä kertoi kroonisen hiivatulehduksen parantuneen ja olipa siinä sivussa rinnassa kasvanut kasvainkin pienentynyt. Ja niin edelleen" Oloni on kuin uskovaisten kemuissa: konkreettisia todisteita ihmeparantumisista ei ole (siis tieteellisten tutkimuslaitosten suorittamia) mutta kaikki vaan huokailee ja huutaa hallelujaa! Ja itse kun - tunnustan - kuulun: "Missä konkreettinen puolueeton tutkimustulos?" -ryhmään, eli en usko jos tuolta tallustaa persoona joka väittää että Jeesus paransi, usko jumalaan paransi. Mutta en asiaa suureen ääneen kailota, koska kuten eräs arvoisa ystäväni kerran totesi: kukin tulee uskollaan autuaaksi. Joten mikä minä olen horjuttamaan jonkun uskoa, jokainen saa minun puolestani uskoa ihan mihin lystää, kunhan ei vaadi minua kääntymään omaan uskoonsa. Käännyn jos minusta siltä tuntuu, ja ihan ilman myyntipuheitakin.

Miksi siis uskon itse volgansieniteen voimaan? Hyvä kysymys. Aloitinhan juoman nauttimisen kohta 10 vuotta sitten laihtuakseni, vaan ylipainoa on edelleen. Olen toki laihtunut jopa 25 kiloa ja se on pysynyt poissakin ilman muotidieettejä tai sen kummempia ruokavalioita. Ravintola-alalla ei ihan oikeasti ole mitään saumaa noudattaa jotain tiettyä ruokavaliota. Jos palkasta menee ruokaraha, ja ravintoloitsija on sitä mieltä, että kolme päivää kinkkukiusausta on tuon rahan väärtti jossain tapahtumassa - ei siinä extratyöntekijän passaa nurista, tai keikka loppuu siihen -samoin tili. Sitä syö ja kiittelee onneaan ettei kyseessä ole 10 päivän tapahtuma, sitten alkaisi nimittäin sylettää jo parkkiintunuttakin henkilöä kinkkukiusaus.

Jos siis en ole itse laihtunut mallimittoihin juoman avulla, miksi puhun sen puolesta? Siksi, että se on auttanut muutoin. Päänahan psorista olenkin joskus maininnut. Sehän ei koskaan parane kokonaan, psori siis, mutta tieteellisesti tutkitun kortisoonin avulla sekä auringolla se pysyy kurissa. Kortisoonin huono puolihan on se, että pitkään käytettynä se heikentää luustoa ja aiheuttaa osteoporoosia. Hmm! Suo siellä ja vetelä täällä, mutta hienoa kumminkin että on olemassa ihan tieteellistä tutkimusta :-) Shampoossani ja hiusten hoitoaineessa on 1/3 volkkista joka on niin sanotusti yliaikaista, eli 2 viikkoa käynyttä. Sen avulla psorini on pysynyt kurissa lähes 10 vuotta.

Kärsin rasvaisesta ihosta. Kiva tosiaan meikata töihin kun vähän väliä saan lisätä puuteria kerroksen etteivät kasvoni kiillä. 1/3 kasvovoiteessa 2 viikkoa käynyttä volkkista on tasoittanut kasvojen rasvatasapainoa niin, että lisään puuteria ehkä kerran kaksi illan mittaan - riippuu tietty illan pituudesta. Kuivalle iholle eräs käyttäjä kertoi sen tekevän taas päinvastaista, lisää kosteutta. Eli se tasoittaa ihon rasvatasapainoa.

Olen aina jännittänyt vatsallani. Ulkoisesti olen kuin viilipytty, mutta vatsa möyrii, näin ainakin vuoteen 1996 asti. Silloin tutustuin migreeniin. Ihan oikeasti, ekan migreenikohtauksen jälkeen olisin vaihtanut osat mieluummin vaikka viikoksi sekaiseen vatsaan! Kärsin melkoisista migreenikohtauksista aina vuoteen 1999 asti. Sen koommin ei ole kohdalleni osunut kuin satunnaisia väsymyspäänsärkyjä. Ja aloin siis käyttää volkkista vuonna 1999.

Vanhempieni geeniperinnöstä johtuen on osakseni (ja lasteni osalle myös) osunut hyvin matala verenpaine. Jo tuolista nopea ylösnousu tai peräti nopea päänheilautus saattoi aikaansaada huimauskohtauksen. Ollessani sairaalassa leikkauksessa, hoitaja kävi puolen tunnin välein leikkauksen jälkeen mittaamassa verenpaineeni, kun se oli niin alhainen. Raivostuin todella, sillä olisin halunnut nukkua (kipulääkitys kohdallaan vielä :-)) Nykyään mittautan verenpaineeni kerran vuodessa kun käyn luovuttamassa verta ja se on normaalin alapuolella mutta kuitenkin normaalimpi kuin ennen. Eräs käyttäjä taas kertoi päinvastaista. Hän oli korkean verenpaineen takia lääkityksellä. Hän kertoi lääkityksen jo käyvän sydämen päällekin ja oli aivan voimaton, joka kerta lääkärissä käydessään hän sain kuulla luennon mitä kaikkea ei saisi syödä jotta paine ei vaan enää nousisi. Kehoitin häntä kokeilemaan volkkista. Kolmen kuukauden kuluttua hän soitti minulle iloisena. Häneltä oli toinen lääke otettu kokonaan pois ja toinenkin puolitettu. Lääkäri oli aivan kummissaan tilanteesta. Juoma siis tasapainottaa myös verenpainetta.

Muita itse havaitsemiani asioita ovat olleet siitepölyallergiani on parantunut, hiukseni ovat paksuuntuneet ja kasvavat tosi nopeasti. Työni takia en pääse nauttimaan pitkistä kynsistä pitkiä aikoja, mutta ehkäpä vielä löydän sen työpaikan jossa en jatkuvasti katko kynsiäni tölkkirenkaisiin tai vetolaatikoiden väliin, se pitää ihan itse löytää, volkkis tuskin auttaa siinä :-D. Saan juomasta mainion lisäenergia-annoksen jolla aloittaa päivä, pitkien päivien aikana hörppään lasillisen myös päivällä. Huomattavasti mukavampi tapa kuin kofeiinitabletit joita testasin Jyväskylässä viikko sitten. Joskus kun olen muutaman päivän ilman juomaa, aloittaessani vatsaani vähän nipistelee, koska annan juoman käydä 10-13 päivää, eli se on kovin hapanta. Mutta hetkellinen nipistely menee ohi. Eikä minua ole vuoden 1999 jälkeen kaatanut sänkyyn (tai muutoinkaan vaaka-asentoon) flunssat tai vatsataudit. Keikkahommissa se onkin yksi vahvuuteni: "Ai joku sairastui äkillisesti? Tietysti voin tehdä tuon työvuoron!"

Sitten niitä testejä. 5.10.1995 Kappa Lab'sin tiloissa teki John Novar testejä. Testiannos oli käynyt 15 päivää ja testattava annos oli 120 ml.

Ravinto-ominaisuuksia:
kaloreita: 40 kcal
rasvaa, proteiinia: 0 %
hiilihydraatteja: 4 %
sokeria: 4 %

Erilaisia sokereita hän löysi 30 ml:n annoksesta:
sakkaroosia: 0,22 g
glukoosia: 0,78 g
fruktoosia: 0,65 g
Kokonaissokerimäärä: 1,65 g

Philippe J.Blanc testasi myös juomaa, lähinnä pH- ja sokeripitoisuuksia, tarkempaa aikaa tai paikkaa ei ole mainittu:

Ensimmäisenä käymispäivänä pH oli 7 kaikissa 4 kasvualustassa (sokeria 0g/l, 50g/l, 70g/l ja 100g/l). Yhden päivän käytyään pH putosi kaikissa jo 4:än, kolmantena päivänä 3,5-3 vaiheille. 10.käymispäivänä 0g/l ja 50g/l sokerialustoissa pH oli edelleen 3 kun se 70g/l oli 2,5 ja 100g/l 2. 12.käymispäivänä 0g/l pH oli 0 kun se muissa oli 2.
Sokerin määrä väheni jokaisessa astiassa käymisen ansiosta, ja 10.päivän jälkeen missään ei ollut sokeria enää ollenkaan. Koe lopetettiin 25.päivänä koska käymistä ei enää esiintynyt lainkaan.

Etanolin määrä nousi kaikissa astioissa alussa nopeasti, mutta laski jälkeenpäin, suurin pitoisuus oli 5.päivänä (1,34 g/l) 100g/l sokeria astiassa.

Loppuyhteenvetona Blanc toteaa, että erilasiten teelaatujen yhdistelmillä tulokset vaihtelevat ja sienen koostumus vaikuttaa tuloksiin myös. Glukuronihappoa muodostui hieman ja maksassa se sitoo erilaisia myrkkyjä ja nopeuttaa aineenvahduntaa.

Toivottavasti nämä testit nyt kertovat kiinnostuneille vallan kamalasti asiaa. Itse luotan edelleen omiin ja muiden käyttäjien kertomiin kokemuksiin, koska Suomessa ei valitettavasti yksikään tieteellinen tutkimuslaitos tutki juomaa, ainakaan näin tarjoilijan palkalla siihen ei ole varaa, mutta ehkäpä jos lotossa menevät 7 numeroa mieleisiini ruutuihin, saamme tieteellistä tutkimustietoa aikaiseksi. Ken taitaa venäjän kieltä, niin siellä juomaa on tutkittu jo lähes 100 vuotta ja sieltä löytyy tuloksia.

Ei kommentteja: