26.8.2007

Vihreästä ja valkoisesta teestä ja volgansienihotelli

Yhdysvaltain syöpäjärjestön tutkimuslehti Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, kertoo elokuun 2007 numerossaan kuinka vihreän teen kateiinit poistavat elimistöstä syöpää aiheuttavia aineita. Tiedot perustuvat tehtyyn tutkimukseen ja siinä kerrotaan tarkemmin vihreän teen syöpää estävistä ominaisuuksista.

Kuukauden kestäneessä tutkimuksessa 42 tervettä miestä ja anista nauttivat päivittäin kapseleita joissa oli vihreästä teestä erotettuja polyfenoleita, päivittäisen annoksen sisältäessä yhteensä 8-16 teekupillisen verran kateiinia. Kapselit nautittiin tyhjään vatsaan. Verikokeiden perusteella havaittiin, että elimistöä puhdistavat entsyymit lisääntyivät koehenkilöillä kuukauden aikana.

Lisää tutkimuksesta voi lukea linkistä: http://www.lef.org/protocols/cancer/Alternative_cancer_therapies_01.htm
Valkoisesta teestä tehtyä tutkimusta voi tutkailla täältä:
http://www.thunderbolttea.com/pages/white_tea_health_benefits.html

Valkoinen tee tappaa pöpöjä tehokkaammin kuin vihreä tee!

Uusi tutkimus osoittaa, että valkoinen tee hidastaa stafylococcus ja streptococcus –bakteerien kasvua ja näin estäen niiden aiheuttamia sairauksiakin. Virusten torjunnassa valkoinen tee on vihreää tehokkaampi.

Aiemmat tutkimukset ovat todistaneet vihreän teen tukevan kehon immuunijärjestelmää taistelussa sairauksia vastaan. Ja nyt tehty tutkimus osoittaa valkoisen teen tuhoavan sairauksia aiheuttavia organismeja.

Nämä hyvät teelaatujen ominaisuudet säilyvät myös volgansieniteessä, kannattaa siis huolehtia omasta terveydestä ja maistella perinteisen mustan teen sijasta muitakin laatuja.

Volgansienihotelli?
Beverly kutsuu hienolla nimellä, “Volgansienihotelli”, omassa jääkaapissaan olevaa ylimääräisten sienien säilytysastiaa. Tämmöinen hotelli valmistuu pikkuhiljaa lähes jokaisen juoman valmistajan jääkaappiin. Ensin siellä on pienessä purkissa yksi tai kaksi varasientä. Kun sieniä viikottain tulee lisää, on vaan hankittava isompi purkki.

Tärkeää hotellin pidossa on asukkaiden hyvinvointi. Siispä purkissa on oltava valmista juomaa, aloitusnestettä, ainakin sen verran, että purkissa olevat sienet peittyvät. Mutta on sieniä joskus ruokittavakin. Silloin tällöin kun valmistaa uutta kasvualustaa käymisastiaan, voi osan tuosta makeasta teestä kaataa sienien päälle, jotta sienet eivät kuole nälkään.

Itse kierrätän sieniäni. Kun aloitan uuden satsin, otan hotellista jonkun sienen käymisastiaani ja astiasta nestettä aloitusnesteeksi. Aika ajoin kaadan hotellin asukkaat siivilään ja tarkastan jokaisen, huuhtelen kylmän veden alla ja laitan takaisin purkkiin ja juomaa päälle. Onhan se sienienkin kiva käydä ”suihkussa” joskus. Tarkastuksen yhteydessä huomaan myös jos joku sieni on menettänyt kimmoisuuttaan tai on muutoin jotain huonosti.

Ylimääräisiä sieniähän voi myös viedä puutarhaan havupuiden, alppiruusujen ja muiden happamasta maasta pitävien kasvien juurelle.

Lopuksi vielä K:n tekemä havainto: hänen syljeneritys on lisääntynyt volkkiksen käytön myötä. Olen usein sanonut, että juoman vaikutukset ihmisiin ovat yksilöllisiä ja niinpä jollain hikoilu lisääntyy, toisella kuona-aineet saavat poistuessaan vessassa käynnit lisääntymään.

Itse olen joskus kiinnittänyt huomiota, että oikein hapanta volkkista juodessani syljeneritys suussani lisääntyy. Se ei kuitenkaan ole niin lisääntynyt että haittaisi elämääni. Kun jätän juoman vähän makeammaksi (noin 7-8 päivää käynyttä) ei sylkeäkään muodostu enää niin paljoa.

Hän myös laittoi hyvän kesäjuoman ohjeen: puolet puerh oolong teetä ja puolet vadelman tai mansikan makuista Clipper luomuteetä. Oman maun mukaan voi juoman nauttia kuumana tai kylmänä, ja makeuttaa suun makuisesti.

1 kommentti:

Hallatar kirjoitti...

Mutta sylki onkin yksi tärkeistä elämännesteistä.
On siis tärkeää että sylkeä erittyy tarpeeksi.
Soon hampaille
ja jopa hampaiden paikoille tärkeä seikka.