10.9.2006

Volgansienitee vs koululääketiede?

Sain tuossa joku aika sitten postia jossa kyseltiin omaa suhdettani lääkäreihin ja uskonko sokeasti volgansieniteen apuun aina. No, suhteeni lääkäreihin on: "Käyn mahdollisimman harvoin" mutta syynä on yksinkertaisesti se, että Lahdessa terveyskeskuslääkäriin on uskomaton jono, päivystykseen on varattava aikaa vähintään 4-6 tuntia, joten jos aikoo hankkia sairaslomaa yhtä työvuoroa varten, niin voihan sitä työvuoron kuluttaa istumalla päivystyksessä. Pari kertaa olen koittanut vaivojani käydä valittelemassa, mutta kun joutuu sairaanhoitajan tenttiin (siinä EI missään tapauksessa saa itse diagnosoida vaivaansa tai hypittävät kotiin heti. Nimimerkki kokeiltu on) ja kun eivät pääse narisemaan tupakoinnista (kun en polta) niin saan vähintään luennon terveellisistä ruokavalioista (kun on ylipainoa) ja jos erehdyn tunnustautumaan kerran pari vuodessa väkeviä jonkun paukun verran juovaksi niin saan luennon alkoholin haittavaikutuksista terveyteen - ja toki uusintana ylipainon syistä kohta: alkoholi. Siinä sitten jääkin sujuvasti hoitamatta alkuperäinen vaiva minun potiessa huonoa omaatuntoa suklaasta, pizzasta ja muutamasta paukusta vuoden aikana. Mitä kantapään luupiikki tosiaankaan voisi ollakaan vaivana, kun kerran ylensyön ja ylenjuon kaiken aikaa?

Mutta vakavasti puhuen, eihän volgansieniteen kaiken parantavaan voimaan voi ja kannata aina luottaa. Ei se estä sinua jäämästä auton alle jos omaa huolimattomuuttasi jätät suojatiellä katsomatta vasemmalle ja oikealle. Se ei tee sinusta särkymätöntä superihmistä.

Kotona minulla on aikaa hoitaa kengänhiertymää, palovammaa, aurigonpolttamaa tai pientä avohaavaa volgansienen palalla. Työkeikalla kaivan ihan kiltisti kassistani laastarin tai rakkolaastarin ja yritän pärjätä vuoron loppuun. Akuuttiin päänsärkyyn otan särkylääkettä myös kotona. Syksyllä ja keväällä ostan apteekista monivitamiinipurkin ja syön kuuriluonteisesti sen. Verenluovutuksessa otan tarjotun rautatablettipaketin mukaani ja kun huomaan, että voimat alkavat rusentua työvuorojen alle, kuuriluonteisesti liuska tai pari ja taas jaksaa. Joskus iltaisin unen saanti on vaikeaa, sitä vaan edelleen käy kierroksilla työn takia tms. Silloin avaan eteeristen öljyjeni laatikon ja sieltä poimin 2-3 pulloa ja tiputtelen tuoksulamppuun rentouttavan seoksen ja hetken kuluttua jo onkin treffit Nukkumatin kanssa. Talven pimeät masentavat ja vaikka kuinka kääriytyy huovan sisään, niin tuntuu että ulkona paukkuva pakkanen tunkee luuytimeen. Taas löytyy öljyistä piristävä ja lämmittävä sekoitus.

Volgansienitee kuitenkin parantaa yleiskuntoani ja antaa lisäpuhtia varsinkin aamuisin. Sen ansiosta olen välttänyt viimeiset 6-7 vuotta erilaiset vatsapöpöt ja flunssa pääsee kiusaamaan vain kerran vuodessa, jos vapaapäivät sen mahdollistavat. Oikeastaan teen juoman avulla palveluksen talousongelmien ja lääkäripulan kanssa kiemurtelevalle Lahden kaupungille; en ole siellä päivystyksessä jonottamassa ja viemässä paikkaa joltain sellaiselta jolle sieltä apu löytyy. Eikä tietenkään ole poissuljettu vaihtoehto että telon töissäni itseäni ja volgansienet eivät enää riitäkään avuksi.

TÄRKEINTÄ kuitenkin on, jos syöt jotain vitamiineja, rauta-, hivenaine- tms valmisteita, lääkkeitä: muistat pitää pari tuntia väliä volgansieniteen juomisen kanssa (koskee muuten ihan kaikkia vaihtoehtohoitoja, esimerkiksi älä huuhdo lääkkeitäsi alas yrttiteellä). Näin varmistat valmisteiden ja lääkkeiden tehokkuuden. Ja jos nautit jotain lääkkeitä ja alat oirehtia; mene lääkäriin, kerro volgansieniteestä ja pyydä lääkäriäsi tarkistamaan lääkitystäsi, älä muuta itse lääkitystäsi. Volgansienitee tai muutkaan vaihtoehtoiset hoitomuodot eivät minun mielestä kilpaile koululääketieteen kanssa, vaan niitä voidaan käyttää rinnakkain. On vain muistettava, että vaikka esimerkiksi kamomilla on mieto yrtti joka sopii erittäin hyvin lapsienkin hoitoon, yhdessä jonkun lääkeaineen kanssa se saattaa aiheuttaa vakaviakin oireita.

Ei kommentteja: