23.3.2006

Miten volgansienitee vaikuttaa alkoholistiin?

Volgansieniteen sisältämä alkoholi arveluttaa varsinkin sellaisia ihmisiä joiden läheisillä on alkoholin kanssa ongelmia.

Ensin tarina eräästä ystävällismielisestä hemmosta. Hän oli tarjonnut vihreäteepohjaista volgansieniteetä eräälle rouvalle, jonka mies oli viskiin menevää sorttia. Hemmo toimitti rouvalle uskollisesti pullollisen juomaa viikon välein. Sitkeän vakuuttelun jälkeen mies alkoi juoda juomaa ja muutaman kuukauden kuluttua mies itse pyysi hemmolta ohjeen ja sienen. Tarina ei kerro auttoiko juoman nauttiminen miehen pois alkoholismista yksinään, vai tapahtuiko hänen elämässään muutakin joka sai aikaan muutoksen. Mutta mies on pysynyt erossa viinaksista sittemmin.

Volgansienitee sisältää häviävän pienen määrän alkoholia. Sehän on käymisessä eräs sivutuote. Volgansieniteestä ei todellakaan pysty ottamaan kännejä, sitä voi toki koittaa, mutta luultavimmin vatsan toiminta on taattua.

Lopuksi äitini kertoma tarina ajalta kun he isäni kanssa olivat töissä silloisessa Leningradissa. Äitini oli pullottanut volgansieniteetä (he valmistivat sen aina pullotettuun veteen, ei siis venäläiseen raanaveteen, ihan vain tiedoksi) ja jättänyt kymmenkunta viinapulloa keittiön lattialle. Asunnossa asui pari muutakin rakennusmiestä, jotka jäivät Leningradiin viikonlopun yli kun vanhempani lähtivät Suomeen. Kun he palasivat asuntoon sunnuntai-iltana, olivat kaikki pullot tyhjiä. Kun asuinkaverit palasivat reissultaan, tentti äitini, missä hänen volgansieniteensä on. Kaverit olivat pitäneet bileet ja luulleet pulloissa olevan kiljua ja olivat tyhjentäneet pullot kun viina oli loppunut. Vähän olivat juhlijat ihmetelleet ensin makua ja toisekseen kun ei kilju käynyt päähän, kolmas ihmettelyn aihe tuli seuraavana aamuna kun ei miehillä ollut mitään tietoakaan krapulasta!

Niin, että sen kännin saa unohtaa volgansieniteen suhteen, mutta se saattaa helpottaa muista alkoholia sisältävistä juomista aiheutuvaa krapulaa.

Ei kommentteja: