13.3.2006

Vatsavaivoja....

Närästys

Närästys alkaa pienenä polttavana kipuna vatsassa ja nousee sieltä ylös kurkkuun. Monille tuttuja tunteita ovat myös painon tunne rintakehässä ja vaikea olla mitenkään päin, istuu tai makaa, kävelee tai seisoo paikallaan – aina sama huono olo. Yhteistä näille on: kun syöt rasvaisia ruokia tai juot runsaasti kahvia niin tiedät jo etukäteen: kohta nuo oireet iskevät TAAS!

Joskus olo helpottaa hetkellisesti lasillinen maitoa, mutta se konsti ei tepsi pitkään. Apteekista ja lääkäriltä saa tietysti lääkkeitä nautittavaksi ennen tai heti ruokailun jälkeen, mutta nekin ärsyttävät vatsaa pidempään käytettyinä.

Happovaivat

Tunnet kurkussasi pahanmakuisia röyhtäyksiä ja kuplivaa tunnetta vatsassa, vatsaa turvottaa ja kurkussa tuntuu kuristavalta. Taas löytyy apteekin hyllyltä helpotusta hetkellisesti.

Ummetus

Liian vähän kuituja, kiireessä nautittu ruoka, stressi – ummetus iskee helposti. Se on pitkään jatkuessaan hyvinkin vakava terveysriski.

Volgansienitee tuo helpotusta ruuansulatusvaikeuksiin. Jos ne ovat jo kehittyneet kroonisiksi, kannattaa myös muuttaa ruokailutapoja. Jos kahvista ja rasvaisista ruuista kokonaan luopuminen ei onnistu, niin vähennä ainakin jonkun verran. Nauti volgansieniteetä aamuisin, päivällä ja illalla ainakin aluksi. Jotkut ovat huomanneet että lasillinen ennen ruokailua, toisista ruokailun jälkeen nautittu lasillinen, helpottaa oloa. Kroonisten vaivojen helpotettua, voit siirtyä juomaan volgansieniteetä vain pari kertaa päivässä.

Jälleen kannattaa kuunnella omaa kehoa; jos kovin hapan volgansienitee suurina annoksina ei helpota oloa – älä anna käydä juoman yli 7 päivää, vähennä määrää jotta elimistösi tottuu juomaan. Joskus kannattaa totuttaa elimistö juomaan vähän makeampana versiona; 6-7 päivää käyneenä. Jos se maistuu suussasi liian makealta, yritä kestää sitä vähän aikaa, lisää vaikka karpalomehua joukkoon. Kun elimistösi noin parissa viikossa on tottunut yleensäkin volgansieniteen nauttimiseesi, voit antaa juoman käydä vähän pidempään ja voit lisätä annoksen määrää mieleiseksi.

Ei kommentteja: