21.3.2006

Volgansieni ja myyttejä...

Muutamia volgansieneen ja volgansieniteehen liittyviä myyttejä tähän yhteen kasattuna:

Sieni on kotoisin ulkoavaruudesta?
Ööö… No eiköhän me kaikki olla ihan alun alkaen jostain avaruuspölystä lähtöisin, että sitä taustaa vasten ei ehkä niinkään suuri myytti. Mutta tämä myytti lienee syntynyt siitä tosiasiasta, että volgansientä ei tässä nykymuodossaan löydy mistään luonnosta ja koska sitä ei teollisestikaan pysty valmistamaan, niin koska kaikki on pakko olla jostain niin sitten ovat ufot tuoneet sen. Ja onko sillä nyt niin kovinkaan suurta merkitystä mistä sieni alun alkaen on kotoisin, eikö tärkeintä ole kuitenkin se, että juoma aikaansaa elimistössä jotain hyvää jonka ansiosta jaksan ja voin paremmin. Ainakin näin minä ajattelen.

Sieni kasvaa vain täydellisessä pimeydessä?
Hmmm… Minun purkkini ovat jo pitkään olleet keittiö apupöydällä normaalissa valossa ja tuntuvat viihtyvän vallan mainiosti. Suoraan auringonpaisteeseen ikkunalaudalle ei astiaa kuitenkaan suositella laitettavaksi ja syy on hyvin yksinkertainen: astiassa oleva juoma saattaa kuumentua jopa kiehumispisteeseen ja näin ollen sieni kuolee ja myös juoma tuhoutuu.

Sieni ei kasva negatiivisten ihmisten läheisyydessä?
Olen lähettänyt sieniä hyvinkin negatiivisille ihmisille. Syynä heidän negatiivisyyteen on useimmiten elimistöä hallitsevat vaivat joita on mahdollisesti hoidettu jo pitkään ja tuloksetta koululääketieteen keinoin. Sieni on kuitenkin auttanut näitäkin ihmisiä paranemaan sairaudestaan ja muuttanut heidän negatiivisyyden positiivisuudeksi. Luulisin, että sieni kasvaisi melkeinpä kahta innokkaammin negatiivisten ihmisten läheisyydessä, tämä on täysin omaa teoriaani.

Sieniä ei saa myydä?
Väitetään, että jos sieni vaihtaa omistajaa rahan kera, se ei kasva. Sinänsä varmaan täyttä totta, että jos tapaat ihmisen joka pyytää sienenpalasta kymmeniä euroja ja vieläpä ajat ehkä kaukaakin hakemaan sen, niin myyjä tekee bisnestä ja kannattaa muutenkin vähän varoa. Itse olen noudattanut sääntöä, että jos lähetän sienen, veloitan postitus- ja pakkauskulut, se on ihan kohtuullista. Jos olisin tosi rikas, en varmaan veloittaisi niitäkään. Mutta jos joku kertoo hakevansa sienen minulta, saa hän sen ihan ilmaiseksi.

Volgansieni ja korut?
Ja mihinköhän tämäkin perustuu? Itselläni on runsaasti sormuksia ja ketjuja käsissäni kun käsittelen sieniä tai juomaa, enkä ole havainnut niistä olevan haittaa toisilleen. Tosin pesen käteni hyvin huolellisesti ennen kuin käsittelen sieniä, harjaan kynnenalustat puhtaiksi jotta sielläkään ei pääse pesimään mitään yllätyksiä. Jos käsien pesu tuntuu hankalalta ja ikävältä hommalta ennen sieniä käsittelemistä, niin voi vetää käteensä kertakäyttöhanskat.

Sen verran tietysti on varottava, että jos sieniä tai valmista juomaa täytyy säilyttää metallisissa astioissa niin ainoa metalli josta ei mitään liukene juomaan tai sienen vaikutuksesta, on ruostumaton teräs. Vältä siis alumiinia, lasittamattomia posliiniastioita, kolhiutuneita emaliastioita.

Ei kommentteja: