24.3.2006

Eturauhasvaivoja ja potenssiongelmia

Minun on heti todettava, että kokemukseni näistä asioista perustuu täysin volgansieniteetä käyttäneiden miesten kertomiin. Näin naissukupuolen edustajana otsikon vaivat kun eivät kuulu henkilökohtaiseen kokemuspiiriin.

Lähes jokainen 45 vuotta täyttänyt mies kärsii jonkinasteisesta eturauhasen laajenemisesta, näin väittävät lääkärikirjat ja tilastot. Yleensä ne eivät mainittavasti vaivaa, mutta iän mukana vaivaaminen alkaa ilmetä, kunnes 60 ikävuoden tienoilla vaiva on jo arkipäivää lähes jokaisella.

Volgansieniteen kuona-aineita poistava ominaisuus vähentää eturauhasen kasvua ja antaa näin lisäaikaa. Joillakin jopa elämä pysyy aivan normaalina todella iäkkääksi asti. Minuun otti yhteyttä eräs nainen, hänen isänsä oli yli 90-vuotias ja joi päivittäin volgansieniteetä 2 desilitraa eikä tietoakaan eturauhasvaivoista. Potenssista en kehdannut tyttäreltä kysellä.

Pari miestä kertoi kärsineensä potenssiongelmista jo vuosia. Yksi kertoi asian jo haitanneen avioelämäänsä siinä määrin, että vaimo oli eron kannalla. Pyysin heitä kokeilemaan volgansieniteetä, he eivät häviä siinä mitään, mutta en myöskään luvannut mitään parannusta tilanteeseen. Toinen kertoi kuukauden kuluttua ensin tilanteen huonontuneen jopa siinä määrin, että hän oli kaataa juomat viemäriin. Hän oli kuitenkin antanut juomalle vielä yhden mahdollisuuden, jos olo ei kohennu seuraavana päivänä niin sitten lähti viemäriin. Ja jo saman päivän iltana hän tunsi olonsa aivan upeaksi, seuraavana aamuna hän suorastaan pursui energiaa. Hän ei seurustellut ongelmansa takia kun hän aloitti juoman nauttimisen, mutta antaessaan palautetta parin kuukauden kuluttua aloittamisesta hän kertoi löytäneensä upean elämänkumppanin itselleen ja vipinä makuukammarin puolella sujuu hyvin.

Eron partaalla ollut mies kertoi ensin huomanneensa elimistönsä muutokset päivittäisessä jaksamisessa, ihon värin muutoksessa lähes tuhkanharmaasta normaaliksi ja pikkuhiljaa myös makuuhuoneen puolella. Ja myös vaimo innostui juomasta nähtyään positiiviset muutokset miehessään.

Ei kommentteja: