26.3.2006

Niveliä jomottaa ja jäseniä kolottaa....

Useimmiten nivelsärky ilmenee luustoperäisenä särkynä, reumaattisena särkynä tai kihtinä.

Luustoperäistä särkyä esiintyy yleensä iän mukana. Vähitellen kudokset ja nivelet jäykistyvät ja menettävät kimmoisuuttaan. Oireet alkavat eniten rasitusta esiintyvissä nivelissä, alkaa esiintyä jäykkyyttä ja kipua.

Reumaattinen nivelsärky alkaa 25-45 vuoden iässä ja sitä esiintyy kolme kertaa enemmän naisilla kuin miehillä. Se alkaa yleensä käsien nivelistä, ranteista ja kyynärtaipeesta.

Kihti on luultavimmin helpoimmin diagnosoitavissa ja myös hoidettavissa. Se iskee pääsääntöisesti jalkojen niveliin ja esiintyy useammin miehillä kuin naisilla. Kihti syntyy kun virtsahappoa kertyy pehmytkudoksiin ja aiheuttaa tulehduksia ja kipua. Kihdin tärkein hoitomuoto on ruokailutottumusten muutos ja liikunnan lisääminen.

Lapsilla nivelsärkyä voi esiintyä monissa eri muodoissa. Yleisin on kasvukivut joita esiintyy kun lapsilla on kasvupyrähdyksiä, eivätkä nämä ole vakavia. Kipujen jatkuessa pitkään, on syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Volgansienitee poistaa elimistöstä kuona-aineita, joka siten helpottaa mm kihdistä kärsivien tilanne huomattavasti, mutta ei millään tavoin mitätöi ruokavaliomuutosta. Volgansienitee on myös hyvää voiteluainetta nivelille ja parantaa niiden liikkuvuutta, myös kudosten kadonnut kimmoisuus saattaa palautua ainakin jonkin verran ja näin osaltaan vähentää jäykkyyttä.

Ei kommentteja: