19.3.2006

Oireita kun elimistö reagoi volgansieniteehen

Olen nyt juonut volgansieniteetä yli 5 vuotta, mutta olen harvoin kuullut minkäänlaisia sivuvaikutuksia ilmenneen. On esiintynyt vähäistä vatsakipua, mutta sekin on poistunut, kun annosta on pienennetty. Annosta kannattaa yleensä pienentää mikäli juoma otetaan tyhjään vatsaan ennen ateriaa. Myös ruuansulatusongelmia on saattanut ilmetä kun juomaa on nautittu ruokailun yhteydessä. Nämä vaivat kuuluvat elimistön puhdistusprosessiin, kun elimistö alkaa parantua. Jos edellä mainittuja ongelmia esiintyy, kannatan näissä tilanteissa päivittäisen annoksen pienentämistä vähäksi aikaa ja määrän lisäämistä vähitellen.

Mikäli vaivat eivät helpotu annoksen pienentämisellä, voi syynä olla:

Jatkuva huono olo voi johtua allergiatyyppisestä reaktiosta. Ihmiset reagoivat yksilöllisesti volgansieniteen sisältämiin orgaanisiin yhdisteisiin. Nämä ovat todella harvinaisia, mutta toki mahdollisia.

Toinen selitys saattaa olla, että ongelman aiheuttaa elimistön ja immuunijärjestelmän ylireagointi juomaan. Tällöin päivittäisen annoksen pienentäminen poistaa oireet.

Oireet voivat johtua myös munuaisten ja verenkierron sairauksista tai heikkoudesta. Kun tiedämme, että munuaiset ovat elimistömme suodatin, joka poistaa elimistössä ja verenkierrossa olevat epäpuhtaudet sekä myrkyt, on helppo ymmärtää miten ylityöllistetyt munuaisemme ovatkaan juoman saatua liikkeelle elimistömme epäpuhtauksia. Munuaiset eivät ehdi tai jaksa suodattaa kaikkea kerralla. Juoman sanotaan poistavan ja vähentävän elimistömme eri osissa olevia epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat mm. reumatismia, ahdistusta, turvotusta, hermostuneisuutta ja närästystä. jos munuaiset toimivat tehottomasti, ne eivät pysty käyttämään hyväkseen juoman parantavia ainesosia. Siispä juoman käytön aloittaminen kannattaa aloittaa varovasti ja tarvittaessa pienennettävä annosta.

Munuais- ja virtsatiesairaudet saattavat johtua liian rasvaisen ja kuituköyhän ruuan, kofeiinin tai alkoholin vaikutuksesta. Munuaisten toiminnan heikkeneminen aiheuttaa epäpuhtauksien kertymistä elimistöön ja verenkiertoon. Verenkierto yrittää työntää nämä epäpuhtaudet pois.

Terveellinen ruokavalio, joka sisältää vähemmän rasvaa, lihaa, kahvia ja alkoholia, liikunnan lisääminen, syvähengittäminen jne. parantavat myös munuaisten toimintaa. Munuaisten parantuminen ei tapahdu päivässä eikä kahdessa, se on hyvin hidas prosessi joka saattaa viedä jopa vuoden. Mutta jo 2-3 kuukauden terveellinen ruokavalio tekee tulosta munuaisten paranemisessa ja vuodessa tulos vain paranee nopeammin munuaisten toipuessa.

Ei kommentteja: