27.3.2006

Volgansieniteen sisältämistä aineista vähän tarkemmin...

Kun volgansienitee on kunnolla ja huolellisesti käytetty, se sisältää etikkahappoa, hiilihappoa, C-, B1-, B3-, B6-, B12- ja B15-vitamiineja, erilaisia hyödyllisiä entsyymejä ja aminohappoja, foolihappoa, glukonihappoa, tiamiinia, oksaalihappoa, sitruunahappoa, maitohappoa ja usniinihappoa.

Ehkäpä hyvinkin eksoottisia vesiliukoisia happoja löytyi listasta, jonka löysin eräältä internet-sivulta. Listalla on lueteltu yli 40 eri ainesosaa, joita eri juomista oli löydetty. Kaikkia niitä ei aina löydy jokaisesta juomasta, ja vain muutaman nimen sain suomennettua, ohessa tietoa eri hapoista ja niiden hyödystä ihmisille.

Meripihkahappo on väritön kiteinen happo, jota on meripihkassa sekä useissa kasveissa ja eläinruumiin osissa aineenvaihduntakiertojen tärkeänä välituotteena.

Bentsoehappoa löytyy luonnossa muun muassa puolukoista ja muuraimista ja siitä johtuu näistä valmistettujen hillojen hyvä säilyvyys.

Dekaanihappo on eräs hiilivedyistä ja niiden tärkein tehtävä on palaminen hiilidioksidiksi.

Salisyylihappo helposti yhdistetään aspiriiniin ja sen tärkeimpiä ominaisuuksia on sen kuumetta alentava, kipua poistava ja tulehduksia parantava vaikutus.

Etikkahappo, käymisen luonnollinen sivutuote, estää haitallisten mikro-organismien elämisen sienessä ja kasvualustassa.

Foolihappo on eräs B6-ryhmän vitamiineista, tiamiini taas B1-ryhmän vitamiini. Kaikki B-ryhmän vitamiinit lyhykäisyydessään ovat aineenvaihdunnan kannalta välttämättömiä vitamiineja. B-vitamiinit auttavat muun muassa hiilihydraattien hyväksikäyttämisessä ja lievittävät hermostoperäisten sairauksien oireita.

Usniinihappo tuhoaa bakteereita ja sieniä sekä estää niiden kasvun. Usniinihappo on vahva, antibakteerinen ja viruksia tuhoava elimistön rakennusaine.

Hiilihappo ja hiilidioksidi ovat hiivan käymistuotteita, joita syntyy kun hiiva käyttää sokeria ravinnokseen. Hiilidioksidi, kuten alkoholikin, jotka ovat käymisen tuloksena juomassa, sisältävät paljon antibakteerisia ominaisuuksia.

Oksaalihappoa löytyy luonnossa muun muassa käenkaalissa, suolaheinissä ja raparperissa, joissa se esiintyy suoloina. Suurina määrinä se on jopa myrkyllistä, mutta volgansieniteessä sen määrä – kuten alkoholinkin – on hyvin vähäinen.

Glukonihappoa käytetään teollisuudessa virvoitusjuomien säilyvyyden parantamiseen. Glukonihappo on maksan tärkein tuote. Elimistö käyttää happoa sitomaan kuona-aineita sekä ruuansulatuksessa. Kuona-aineiden sitouduttua happoon, ne eivät enää liukene takaisin elimistöön vaan poistuvat siitä.

Hyaluronihappo ylläpitää ihon ja kudosten kimmoisuutta sitoen kudoksiin kosteutta. Myös kauneudenhoidossa happo on tunnettu, happoa sisältävät ruiskeet ryppyjen poistamisessa Botoxin rinnalla tai vaihtoehtona ovat aika ajoin keskustelun alaisina.

Sitruunahappo on tärkeä välituote aineenvaihduntareaktioissa.

Maitohappo tehostaa monien lääkeaineiden ja mineraalien imeytymistä elimistöön. Günther Frankin tutkimuksien mukaan useimpien syöpäpotilaiden kudoksissa esiintyy maitohappojen puutostilaa.

Aminohapot (joita on yli 20 erilaista) ovat elämälle välttämättömien valkuaisaineiden rakenneosia.

2 kommenttia:

4qu4r1u5 kirjoitti...

"Ehkäpä hyvinkin eksoottisia vesiliukoisia happoja löytyi listasta, jonka löysin eräältä internet-sivulta."

Miltä sivulta?

Volgansieni kirjoitti...

Listoja volgansieniteen sisältämsitä aineista löytyy netistä runsaastikin. Se sivusto jolta pääosan tuosta listalta olen vuonna 2000 poiminut, on poistettu sivuston ylläpitäjän kuoltua, havaitsin tuossa kun yritin sitä etsiä.